Кандидатстване

Да. Можете да кандидатствате за избраната от вас специалност с полагане на електронен кандидатстудентски тест и предоставяне на Удостоверение за завършен първи гимназиален етап (след 10ти клас).

Можете да подадете документи за кандидатстване на място в Центъра за Кандидатстудентски прием или да подадете документи за кандидатстване бързо и удобно в няколко лесни стъпки през нашата онлайн платформа.

Да. Ако дипломата ви за средно образование е издадена след 2008 година, можете да кандидатствате с оценките от ДЗИ и ДИППК, ако те кореспондират с изискванията при балообразуването за съответната специалност.

Ако състезанието или олимпиадата са проведени в годината на кандидатстване, можете да кандидатствате със сертификатът ви за участие.

Кандидатстването за специалност "Индустриален дизайн" е с представяне на лично творческо портфолио. Творческото портфолио е набор от произведения, изпълнени в предпочитани от кандидат-студентите техники от областта на живописта, графиката, скулптурата и дизайна. От правените през годините скици, етюди, проекти, рисунки от натура, композиции на свободна тематика, пластики, макети, и др., трябва да се подберат 10 творби, които най-убедително демонстрират определени знания, придобити технически сръчности, креативност, фантазия и интерес към визуалните изкуства.
Оценяват се уменията по рисуване, пространственото мислене, цветовата чувствителност, познанията за композиция и способността на кандидатите за работа с различни материали и изразни средства.
Творбите трябва да са изпълнени с класически техники.
Дигитално генерирани или обработени изображения не се допускат.
Разработките се снимат или сканират и се подреждат в съответния файл, като към всяка работа има кратко описание /заглавие, техника, материал, размери/. Файловете да са записани във формат PDF или JPEG.

Кандидатствак сега

Регистрирайте се за полагане на електронен кандидатстудентски тест бързо и удобно в няколко лесни стъпки

Изберете най-подходящата за вас специалност в ТУ - Варна. Свържете се с нас за въпроси и повече информация

Запознайте се с подробна информация за сроковете, изпитите и балообразуването

ул. Студентска №1, Варна България

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…