Кандидатстване
Регистрация за кандидатстване   Регистрация за електронни кандидатстудентски тест
 
График за прием на кандидат-студенти в ТУ-Варна за учебната 2024/2025
Основен етап на приемане на студенти
       Приемане на кандидатстудентски документи 02.05 - 14.06.2024
  Обявяване на класирането 18.06.2024
  Записване 19.06 - 24.06.2024
     
График за прием на кандидат-студенти в ТУ-Варна за учебната 2024/2025
Попълване на свободните места
       Приемане на кандидатстудентски документи от 25.06.2024
     

 

* За участие в ранен прием за сп. "Индустриален дизайн" е необходимо да подадете документи за кандидатстване и да предоставите творческо портфолио по предварително обявен график ТУК. Повече информация за изискванията към творческото портфолио можете да откриете ТУК

Online кандидатстване в ТУ-Варна

Можете да кандидатствате бързо и удобно в няколко лесни стъпки през нашата online платформа!

Необходими документи, които да прикачите в online платформата:

  • Диплома за средно образование или Удостоверение за завършен първи гимназиален етап (издава се от училището, в което се обучава кандидатът)
  • Академична справка с годишните оценки от 11-ти клас (издава се от училището, в което се обучава кандидатът)
  • Само за кандидатстващите за специалноси "Корабоводене", "Корабни машини и механизми" и "Електрообзавеждане на кораба" - Медицинско удостоверение, издадено от едно от лечебните заведения, заведени в регистъра, поддържан от ИА "Морска администрация", съгласно Наредба Н-11 от 30.04.2014г. за определяне на изискванията за здравословна годност на морските лица в Република България: Списък на лекарите, оправомощени да дават заключение от медицински преглед и да удостоверяват здравословната годност на морските лица – за спец. Корабоводене. В медицинските свидетелства е задължително да бъде вписано цветоусещане, като за сп. "Корабоводене" е необходимо да бъде вписана и зрителна острота.

Кандидатстване на място в ТУ-Варна

Можете да подадете документи за кандидатстване на място в Центъра за Кандидатстудентски прием в ТУ - Варна, Машинно-технологичен факултет, всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа

Необходими документи за кандидатстване в ТУ - Варна:

  • Диплома за средно образование или Удостоверение за завършен първи гимназиален етап (издава се от училището, в което се обучава кандидатът)
  • Академична справка с годишните оценки от 11-ти клас (издава се от училището, в което се обучава кандидатът)
  • Само за кандидатстващите за специалноси "Корабоводене", "Корабни машини и механизми" и "Електрообзавеждане на кораба" - Медицинско удостоверение, издадено от едно от лечебните заведения, заведени в регистъра, поддържан от ИА "Морска администрация", съгласно Наредба Н-11 от 30.04.2014г. за определяне на изискванията за здравословна годност на морските лица в Република България: Списък на лекарите, оправомощени да дават заключение от медицински преглед и да удостоверяват здравословната годност на морските лица – за спец. Корабоводене. В медицинските свидетелства е задължително да бъде вписано цветоусещане, като за сп. "Корабоводене" е необходимо да бъде вписана и зрителна острота.
  • Такса за обработка на кандидатстудентски документи - 12 лева
  • Такса за провеждане на електронен кандидатстудентски тест - 30 лева
  • Такса за участие в кандидатстудентски прием с оценка от ДЗИ - 25 лева

Таксите могат да бъдат заплатени с кредитна или дебитна карта на място в офиса на КСП или да бъдат заплатени в брой в произволна банка или удобен офис на EasyPay по сметката на ТУ - Варна:

IBAN: BG08STSA93003116000301     
BIC: STSABGSF     
БАНКА ДСК АД

Титуляр: Технически университет - Варна

Във вносната бележка за "задължено лице" се изписва името – собствено, бащино и фамилно и ЕГН на студента. За "основание на плащане" се изписва "семестриална такса, специалност и форма на обучение". ( Ако плащате по банков път, задължително трябва да предоставите документ с платената такса или го изпратете на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.)

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЕМАНЕ НА СТУДЕНТИ В ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

Кандидатствак сега

Регистрирайте се за полагане на електронен кандидатстудентски тест бързо и удобно в няколко лесни стъпки

Изберете най-подходящата за вас специалност в ТУ - Варна. Свържете се с нас за въпроси и повече информация

Запознайте се с подробна информация за сроковете, изпитите и балообразуването

ул. Студентска №1, Варна България

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…